Alüminyum, ekstrüzyonlarda ve profillerin şekillendirilmesinde kullanım için çok yaygın olarak belirtilen bir malzemedir. Metal kütük bölümlerin şekillendirilmesi ve şekillendirilmesi için onu ideal hale getiren mekanik özelliklere sahiptir.
Alüminyum ekstrüzyon şekillendirme işlemi, toplu bir plastik deformasyon işlemidir. İlk olarak, malzemenin plastik akışını kolaylaştırmak için bir alüminyum kütük, malzemenin erime noktasının rahatlıkla altında olan belirli bir sıcaklığa kadar önceden ısıtılır. Isıtılan kütük daha sonra kütüğün karşılık gelen profil kesitine şekillendirilmesi ve şekillendirilmesi için tasarlanmış bir kalıptan geçirilir.
Alüminyum Ekstrüzyonun Avantajları:
Alüminyumun yüksek işlenebilirliği, metalin, işleme veya şekillendirme işleminde önemli miktarda enerji harcamadan kolayca çeşitli bölümler halinde şekillendirilebileceği anlamına gelir ve alüminyumun erime noktası da genel olarak sıradan çeliğin yarısı civarındadır. Bu gerçeklerin her ikisi de, alüminyum ekstrüzyon işleminin nispeten düşük enerji ayak izine sahip olduğu ve bu da düşük alet ve üretim maliyetleri anlamına geldiği anlamına gelir. Son olarak, alüminyum aynı zamanda yüksek bir mukavemet/ağırlık oranına sahiptir ve bu da onu endüstriyel uygulamalar için mükemmel bir seçim haline getirir.
Profil Çeşitleri
Değişen kalınlıklarda çok çeşitli karmaşık alüminyum profil tipleri oluşturulabilir. Bu profiller, son kullanım uygulamasının gerektirdiği şekilde çok çeşitli karmaşık boş alanlara sahip olabilir. Çok çeşitli otomasyon uygulamalarını kolaylaştırmak ve aynı zamanda her türlü performans ağırlığı gereksinimlerini karşılamak için çok çeşitli dahili boşluklar mevcuttur. En yaygın alüminyum profil türü, kare profilin basit bir çeşidi olan içi boş kiriş profilidir. Üçgen, tek yarıçaplı ve L profil gibi başka profil türleri de vardır.
Yüzey Çeşitleri:
Ekstrüzyon işleminin bir yan ürünü olarak bazen profillerin yüzeylerinde küçük, zar zor görülebilen çizgiler bulunur. Bu, ekstrüzyon aletinin bir sonucudur ve bu çizgileri ortadan kaldırmak için ek yüzey işlemleri belirtilebilir.
Profil bölümünün yüzey kalitesini iyileştirmek amacıyla ana ekstrüzyonla şekillendirme işleminden sonra yüzey frezeleme gibi gerçekleştirilebilecek birkaç ikincil yüzey işleme işlemi vardır. Bu işleme işlemleri, ekstrüde profilin genel yüzey pürüzlülüğünü azaltarak parça profilini geliştirmek için yüzey geometrisini iyileştirmek amacıyla belirtilebilir.
Bu işlemler tipik olarak parçaların hassas konumlandırılmasını gerektiren veya eşleşen yüzeylerin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gereken uygulamalarda belirtilir. Yüzey işlemleri aynı zamanda ek korozyon direnci de sağlayabilir, profilin sertliğini artırabilir ve hatta ekstrüzyonlara elektrik yalıtımı da ekleyebilir.
Profil Bölümlerinin Kullanım Alanları:
Alüminyum profiller en yaygın olarak proses hatlarındaki otomatik hareket uygulamaları ve üretim boyunca endüstriler gibi endüstriyel otomasyon uygulamalarında kullanılır. Güçlüdürler ve yine de kolayca insan tarafından yönetilebilecek ve otomasyon yapısının gerektirdiği şekilde çeşitli konfigürasyonlara yerleştirilebilecek kadar hafiftirler.
Geleneksel otomasyon uygulamalarının dışında, ağırlık azaltma çabalarının bir parçası olarak yapısal sınıf alüminyum ekstrüzyonlar bile belirlenmektedir. Bu anlamda, otomobiller ve LEED bina projeleri gibi diğer son kullanım tüketici ürünlerinde çerçeve olarak giderek daha fazla kullanılıyorlar. Daha gelişmiş alüminyum alaşımları ve yüzey kaplama teknikleri geliştirildikçe kullanım alanları bu yeni alanlara doğru genişliyor.
Alüminyum profil cnn işleme merkezi, İntel makina tarafından, çift kafa kesim makinası, köşe birleştirme presi, otomatik delik açma, kilit yeri açma makinalarıüretimi gerçekleştirilmektedir. Yüksek hassasiyete sahip, tüm kalite belgelerini taşıyan makinalarımız konusunda bilgi almak için lütfen bizi arayınız.